Това каза пред ФрогНюз депутатът от ПП-ДБ Манол Пейков Ето го

...
Това каза пред ФрогНюз депутатът от ПП-ДБ Манол Пейков Ето го
Коментари Харесай

Манол Пейков за ФрогНюз: Положението в Народното събрание избуя

Това сподели пред ФрогНюз депутатът от ПП-ДБ Манол Пейков

 

Ето го цялото изявление:

 

Г-н Пейков, по какъв начин ще коментирате на който през последните дни?

През последните дни ситуацията избуя. От нашата парламентарна група сме прекомерно възпитани, с цел да отговаряме на провокациите на “Възраждане ”. Моята персонална философия е, че от време на време би трябвало да им се сервира от личното им лекарство, с цел да видят какъв брой е неприятно.

 

Когато сме на естрада те постоянно репликират по супер просташки метод и се пробват да разсейват. Понякога просто би трябвало да им се илюстрира със личните им способи, аз се пробвам да го върша по допустимо най-цивилизования и спазвайки съответния ред метод. Изчаквам да им изтече времето и по-късно оповестявам на всеослушание, че времето им е изтекло, единствено че те не могат да чуят личния си глас, камо ли този на трибуната и стартират да се гневят, тъй като това е тяхната тактика. 

Те са за възцаряване на властнически режим в България, тъй като са поддръжници на руския и съветския режим на ръководство, само че опре ли до техните лични права, доста държат всичко да бъде зачитано по извънредно либерален принцип. Използват оръжията на демокрацията против самата нея, по тази причина и аз понякога употребявам случая да подходя малко по-хъшлашки, тъй като считам, че работата на народния представител не е единствено да кове закони, само че и да бъде национален трибун. Струва ми се, че да бъдеш национален трибун, от време на време значи тъкмо това, да им отговаряш по отговарящ метод тъй като има ужасно доста бутилирана сила, гневна към доста хора, заради това държание на “Възраждане ” и тя не трябва да остава бутилирана. Трябва те самите да схващат какво в действителност предизвикват на другите, да го осъзнават. 

Ако си спомняте при започване на този парламент през март предходната година, доста обичаха да подмятат обиди от рода на доносническа България и след прословутото мое изявление за късите буквички, те просто стопираха, тъй че това работи.

Когато ги уязвиш по метод, който за жал слиза на тяхното равнище, те съумяват да проумеят и по някой път от стеснение стартират последователно да си урегулират  личния метод на говорене. 

За страдание в тази изразителност влизат и от Има Такъв Народ. Вчера Денков се " изпързалял като сапун в турска баня ". От Българска социалистическа партия по-рядко чуваме сходни изрази.

Българска социалистическа партия са по-сдържани тъй като са партия с дългогодишна история, имат опит с тези неща. И макар че през последните години, изключително месеци доста се сви изборната им платформа, подрязаха си крилата, тяхната огромна мощ беше един необятен обсег на крилата от ляво до дясно и огромно многообразие от гледни точки вътре в самата партия, актуалният им ръководител прави всичко допустимо това да бъде отрязано.

 

В момента те останаха без крила и действително изборната им база съвсем компактно се покрива с тази на “Възраждане ”. Просто това са хора, които са безспорни екстремисти. Те не са доста и се борят за една и съща територия. 

Хора, които са недоволни от себе си, недоволни от строя, в който живеем. Това са релативно дребен брой хора в България, които желаят да се върне това остарялото, където всички бяхме равни, никой нямаше независимост да бъде себе си, нямаше независимост на пътешестване, нямаше независимост на изложение. И “Възраждане ” и Българска социалистическа партия се навряха в тази ниша и приказват за този рисков електорат. Виждате какъв дребен % остана от българския народ, преди години Българска социалистическа партия имаше три пъти по-голям електорат от настоящия събирателен електорат на трите партии. 

Как си обяснявате след гласуваната оставка на кабинета " Денков "?

Типично в негов жанр. Сутринта споделя едно нещо, напълно друго нещо следобяд, а вечерта цялостна диаметралност и на едното и на другото. Доколкото е допустимо да има три неща, които да са на три полюса. Накрая като се случи едно от трите и той споделя, “ма аз споделих ли ви ” и тъй като хората имат къса памет и помнят това, което им отърва и те стартират да мислят, че той е политически оракул и постоянно става неговото. 

Това си е негова остаряла тактичност да редува огън с лед, ту да сближава, ту да отдалечава, с цел да може да се възползва оптимално от пролуките, които се отварят. Един разбутва останалите и в профил се отварят пролуки и той постоянно съумява да се бутне в тези пролуки. 

Сега на ход е президентът. Ще притиска ли, ще форсира ли преговитрите или ще ги забави?

Нямам упования, уповавам се да не зависи от президента. В края на краищата е въпрос на съгласие и се надявам то да бъде реализирано сред парламентарните групи. Ако това стане в един рационален период, президентът няма да има думата, тъй като колкото и да бави нещата, той не може да ги бави безпределно и колкото и да ги форсира, ще има най-малко седмица. Всичко е въпрос на разсъдък, не би трябвало палката да се дава в ръцете на президента, в това съм убеден.

 

Видяхме до момента в който водеха неговите краткотрайни държавни управления, изключително поради обстановката сега - Европа и света, геополитическата ни ориентировка е по-важна от всичко останало, а в това отношение президентът и хората към него са доста пробити, тъй че съгласно мен това не би трябвало да бъде допускано. Основната ни цел би трябвало да е тази, влизането ни в Шенген, в еврозоната, за което ни би трябвало устойчиво евроатлантическо държавно управление. 

 

Интервю на Констанца Илиева
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР